Εντός του καλοκαιριού η νέα ρύθμιση για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

Μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει η νέα ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ αναμένεται να δοθεί και λύση στο θέμα με όσους έχασαν την ρύθμιση των 100 δόσεων για τεχνικούς λόγους .

Ειδικότερα νέα ρύθμιση για οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με βάση τις δυνατότητες του κάθε οφειλέτη, ανακοίνωσε με δηλώσεις του στον ρ/σ Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος

 

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου η κυβέρνηση εντός του καλοκαιριού θα ολοκληρώσει τη σχετική επεξεργασία και τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς επί του θέματος.

Επίσης εντός των προσεχών εβδομάδων θα εκδοθεί εγκύκλιος με την οποία θα επανεντάσσονται στο καθεστώς των 100 δόσεων όσοι ασφαλισμένοι έχασαν τη ρύθμιση για τεχνικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή των επιτοκίων λόγω θεσμών μετά την εφαρμογή της ρύθμισης είχε οδηγήσει σε αύξηση μερικών λεπτών ή ευρώ τις μηνιαίες δόσεις κάτι που δεν είχε καλυφθεί από τις αυτόματες τραπεζικές συναλλαγές πολλών χιλιάδων ασφαλισμένων που βρέθηκαν εκτός ρύθμισης

Πηγή:www.stokokkino.gr

Tags: